Evenementen in Arnhem: Een Bruisende Jaaragenda

Arnhem, de hoofdstad van Gelderland, is een levendige stad die bekend staat om haar rijke geschiedenis, prachtige natuur en diverse culturele scene. Gedurende het hele jaar vinden er in Arnhem talloze evenementen plaats die bezoekers uit binnen- en buitenland aantrekken. Of je nu een liefhebber bent van muziek, kunst, sport of culinaire hoogstandjes, er is altijd wel iets te beleven. In deze blogpost geven we een overzicht van enkele hoogtepunten van de evenementenkalender in Arnhem.

1. Koningsdag

Koningsdag is een nationale feestdag in Nederland die jaarlijks op 27 april gevierd wordt ter ere van de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Arnhem is een van de steden waar Koningsdag groots gevierd wordt. De stad verandert in een oranje feestparadijs met vrijmarkten, live-muziek, activiteiten voor kinderen en feestjes in de buitenlucht. Vooral het gebied rond de Rijnkade en het centrum trekt veel feestvierders aan.

 • Datum: 27 april
 • Locatie: Diverse locaties in de stad

2. Sonsbeek Theater Avenue

De Sonsbeek Theater Avenue is een vierdaags theaterfestival dat eind augustus plaatsvindt in het prachtige Sonsbeek Park. Dit evenement biedt een breed scala aan voorstellingen, van straattheater en muziekoptredens tot circusacts en kindertheater. Het is een heerlijke manier om van de laatste zomerdagen te genieten in een sfeervolle omgeving.

 • Datum: Eind augustus
 • Locatie: Sonsbeek Park

3. World Living Statues Festival

Het World Living Statues Festival is een uniek evenement dat in september in Arnhem plaatsvindt. Tijdens dit festival komen levende standbeelden van over de hele wereld samen om hun vaardigheden te tonen. De straten van Arnhem worden getransformeerd in een openlucht theater vol met indrukwekkende en soms adembenemende levende standbeelden. Het festival trekt jaarlijks duizenden bezoekers en biedt een fantastische ervaring voor het hele gezin.

 • Datum: September
 • Locatie: Centrum van Arnhem

4. Bridge to Liberation

Bridge to Liberation is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in september en herdenkt de Slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het hoogtepunt van dit evenement is een indrukwekkende herdenkingsshow bij de John Frostbrug, waarbij muziek, theater en verhalen van ooggetuigen samenkomen. Dit emotionele en inspirerende evenement trekt veel bezoekers en biedt een bijzondere manier om stil te staan bij de geschiedenis.

 • Datum: September
 • Locatie: John Frostbrug

5. Smaakmarkt

De Smaakmarkt is een culinaire markt die gedurende de zomermaanden plaatsvindt in verschillende parken in Arnhem. Hier kun je genieten van een breed scala aan streetfood, ambachtelijke lekkernijen en lokale specialiteiten. De Smaakmarkt is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook een gezellige plek om te ontspannen met vrienden en familie in een informele sfeer.

 • Datum: Meerdere data tijdens de zomermaanden
 • Locatie: Diverse parken in Arnhem

6. Mode Biënnale

Arnhem heeft een sterke band met mode, mede dankzij ArtEZ, een gerenommeerde kunstacademie die bekend staat om haar modeopleiding. De Mode Biënnale is een tweejaarlijks mode-evenement dat internationale ontwerpers, kunstenaars en modeprofessionals samenbrengt. Met tentoonstellingen, modeshows, lezingen en workshops biedt de Mode Biënnale een inspirerend platform voor zowel professionals als mode-liefhebbers.

 • Datum: Tweejaarlijks in juni/juli
 • Locatie: Diverse locaties in Arnhem

7. Internationale Kookkunstmarkt

De Internationale Kookkunstmarkt is een culinair festival dat in juni plaatsvindt in Arnhem. Hier kun je gerechten proeven uit alle hoeken van de wereld, bereid door getalenteerde chefs en kookliefhebbers. Naast heerlijk eten zijn er kookdemonstraties, workshops en muziekoptredens die zorgen voor een levendige en feestelijke sfeer.

 • Datum: Juni
 • Locatie: Centrum van Arnhem

8. SonsbeekCinema

Voor filmliefhebbers is SonsbeekCinema een absolute must. Dit openlucht filmfestival vindt plaats in de zomermaanden en biedt een selectie van films in de prachtige setting van het Sonsbeek Park. Neem een kleedje en wat snacks mee, en geniet van een avond onder de sterren terwijl je kijkt naar klassiekers, documentaires of de nieuwste films.

 • Datum: Juli en augustus
 • Locatie: Sonsbeek Park

9. Winterlicht

Winterlicht is een betoverend lichtfestival dat elk jaar in december plaatsvindt in Arnhem. De stad wordt verlicht met spectaculaire lichtinstallaties en kunstwerken die een magische sfeer creëren. Wandel door de verlichte straten, geniet van winterse lekkernijen en warm je op bij een van de vele vuurkorven. Winterlicht brengt de feestdagen op een bijzondere manier tot leven en is een leuke activiteit voor het hele gezin.

 • Datum: December
 • Locatie: Diverse locaties in de stad

10. Bridge to Bridge Run

De Bridge to Bridge Run is een hardloopevenement dat jaarlijks in september plaatsvindt en de historische John Frostbrug als centraal punt heeft. De route voert langs diverse historische plekken die verbonden zijn met de Slag om Arnhem. Het evenement biedt verschillende afstanden, van een kinderloop tot een halve marathon, waardoor het toegankelijk is voor hardlopers van alle niveaus.

 • Datum: September
 • Locatie: Start en finish bij de John Frostbrug

11. Musis Sacrum Concerten

Het Musis Sacrum is een historisch concertgebouw in Arnhem dat een uitgebreid programma biedt met klassieke concerten, popmuziek en andere muzikale voorstellingen. Het hele jaar door kun je hier genieten van optredens van gerenommeerde artiesten en orkesten. Het vernieuwde gebouw combineert prachtige architectuur met uitstekende akoestiek, wat elke voorstelling een bijzondere ervaring maakt.

 • Datum: Het hele jaar door
 • Locatie: Velperbinnensingel 15, 6811 BP Arnhem

12. Open Monumentendag

Tijdens de Open Monumentendag, die jaarlijks in september plaatsvindt, openen diverse historische gebouwen en monumenten in Arnhem hun deuren voor het publiek. Dit is een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen in vaak gesloten of minder toegankelijke locaties en meer te leren over de rijke geschiedenis van de stad. Er worden rondleidingen, lezingen en andere activiteiten georganiseerd om de geschiedenis tot leven te brengen.

 • Datum: Tweede weekend van september
 • Locatie: Diverse locaties in Arnhem

Arnhem is een stad die het hele jaar door bruist van de activiteiten en evenementen. Of je nu houdt van cultuur, sport, muziek of lekker eten, er is altijd wel iets te beleven. Plan je bezoek aan Arnhem en dompel je onder in de levendige sfeer van deze veelzijdige stad!

Word Lid van Onze Gemeenschap!

Wil je deelnemen aan de conversatie, exclusieve content ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Inhoudsopgave

Sluit je aan bij Onze Gemeenschap!

Ben je op zoek om deel te nemen aan discussies, exclusieve inhoud te ontvangen, en als eerste op de hoogte te zijn van de laatste updates?

Ontdek Vergelijkbare Artikelen

Geschiedenis van Arnhem: Een Reis Door de Tijd

Arnhem, de hoofdstad van de provincie Gelderland, heeft een rijke en boeiende geschiedenis die teruggaat tot de vroege middeleeuwen. De stad, gelegen aan de Rijn, heeft door de eeuwen heen

Bijzondere Gebouwen in Arnhem: Architectonische Parels

Arnhem, de hoofdstad van de provincie Gelderland, is een stad met een rijke geschiedenis en diverse architecturale wonderen. Van historische gebouwen die verhalen vertellen over het verleden tot moderne structuren

Ziekenhuis in Arnhem: Zorg van Wereldklasse

Arnhem is een bruisende stad in het hart van Nederland en biedt niet alleen een rijke geschiedenis en cultuur, maar ook uitstekende gezondheidszorg. Het ziekenhuis in Arnhem speelt een cruciale

Arnhem-Logo-420x113px, in Arnhem

Navigeer door Arnhem met GoArnhem.nl Waar Kennis en Ervaring Samenkomen!

Arnhem Ontdekken

Connecteer Met Ons