Kringloopwinkel in Arnhem: Duurzaam Winkelen en Schatzoeken

Arnhem, de sfeervolle hoofdstad van Gelderland, biedt een rijke variëteit aan winkels en boetieks. Voor degenen die op zoek zijn naar unieke vondsten en duurzame opties, zijn de kringloopwinkels in Arnhem een uitstekende keuze. In deze blogpost nemen we je mee langs enkele van de beste kringloopwinkels in Arnhem, waar je kunt winkelen met een goed geweten en tegelijkertijd bijzondere schatten kunt ontdekken.

1. Het Goed Arnhem

Het Goed is een van de bekendste kringloopketens in Nederland, en de vestiging in Arnhem stelt zeker niet teleur. Deze ruime winkel biedt een breed scala aan tweedehands producten, van meubels en kleding tot boeken en huishoudelijke artikelen. Het Goed hecht veel waarde aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, en biedt werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 • Adres: Willemstunnel 1, 6825 BM Arnhem
 • Openingstijden: Maandag t/m Vrijdag: 09:30 – 18:00 uur, Zaterdag: 09:30 – 17:00 uur, Zondag: 12:00 – 17:00 uur

2. RataPlan Arnhem

RataPlan is een andere populaire kringloopketen met een filiaal in Arnhem. De winkel staat bekend om zijn uitgebreide en goed geordende assortiment. Je vindt hier alles van vintage kleding en antieke meubels tot speelgoed en elektronica. Daarnaast draagt RataPlan bij aan milieubesparing door het hergebruik van goederen te stimuleren.

 • Adres: Dr. C. Lelyweg 5, 6827 BH Arnhem
 • Openingstijden: Maandag t/m Vrijdag: 09:00 – 18:00 uur, Zaterdag: 10:00 – 17:00 uur

3. 2Switch Arnhem

2Switch is een kringlooporganisatie met meerdere vestigingen in Nederland, waaronder een ruime winkel in Arnhem. Bij 2Switch kun je terecht voor een divers aanbod aan tweedehands goederen. Of je nu op zoek bent naar een retro bankstel, unieke decoratieve items of betaalbare kleding, 2Switch heeft het allemaal. Bovendien ondersteunt 2Switch verschillende sociale projecten en initiatieven voor werkgelegenheid.

 • Adres: Simon Stevinweg 27A, 6827 BT Arnhem
 • Openingstijden: Maandag t/m Vrijdag: 09:00 – 18:00 uur, Zaterdag: 09:00 – 17:00 uur

4. Kringloop Zuid

Kringloop Zuid is een gezellige kringloopwinkel gelegen in het zuiden van Arnhem. Deze winkel is iets kleiner dan de grotere ketens, maar biedt een zorgvuldig geselecteerd assortiment aan kwaliteitsproducten. Van gebruikte fietsen en meubels tot vintage kleding en vinylplaten, bij Kringloop Zuid vind je altijd wel iets bijzonders. De winkel heeft een vriendelijke sfeer en het personeel is altijd bereid om te helpen.

 • Adres: Huissensestraat 307, 6833 JB Arnhem
 • Openingstijden: Maandag t/m Vrijdag: 09:00 – 17:00 uur, Zaterdag: 10:00 – 16:00 uur

5. Vintage & More Arnhem

Vintage & More is meer dan alleen een kringloopwinkel; het is een paradijs voor liefhebbers van vintage en retro. De winkel biedt een prachtig assortiment aan vintage meubels, kleding en accessoires uit verschillende decennia. Hier kun je op zoek gaan naar unieke stukken die je interieur of garderobe echt een eigen karakter geven. De collectie wordt regelmatig vernieuwd, dus er is altijd wel iets nieuws te ontdekken.

 • Adres: Klarendalseweg 477, 6822 GM Arnhem
 • Openingstijden: Woensdag t/m Zaterdag: 11:00 – 17:00 uur

6. Emmaus Perspectief

Emmaus Perspectief is een bijzondere kringloopwinkel die deel uitmaakt van de internationale Emmaus-beweging. Deze beweging helpt mensen in nood door hen een veilige plek en werkgelegenheid te bieden. De winkel in Arnhem verkoopt een breed scala aan tweedehands goederen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan sociale projecten. Het is een geweldige plek om unieke vondsten te doen en tegelijkertijd een goed doel te steunen.

 • Adres: Oude Kraan 73, 6811 LK Arnhem
 • Openingstijden: Maandag t/m Zaterdag: 10:00 – 17:00 uur

Waarom Kiezen voor Kringloopwinkels?

Kringloopwinkels zijn niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Door tweedehands goederen te kopen, draag je bij aan de reductie van afval en de verlenging van de levensduur van producten. Bovendien hebben kringloopwinkels vaak een uniek en gevarieerd aanbod dat je nergens anders vindt. Hier zijn enkele redenen om kringloopwinkels in Arnhem te bezoeken:

 • Duurzaamheid: Het kopen van tweedehands goederen vermindert de vraag naar nieuwe producten en helpt zo natuurlijke hulpbronnen te sparen.
 • Unieke Vondsten: Je kunt unieke en vaak vintage items ontdekken die je niet in reguliere winkels zult vinden.
 • Betaalbaarheid: Tweedehands goederen zijn doorgaans veel goedkoper dan nieuwe producten, wat kringloopwinkels ideaal maakt voor budgetbewuste shoppers.
 • Ondersteuning van Goede Doelen: Veel kringloopwinkels ondersteunen sociale initiatieven en goede doelen, waardoor je met je aankoop ook een positieve impact hebt op de samenleving.
 • Creativiteit: Kringloopwinkels zijn perfecte plekken om inspiratie op te doen voor creatieve projecten, zoals het upcyclen van meubels of het samenstellen van unieke outfits.

Tips voor Bezoek aan Kringloopwinkels

Om je kringloopervaring in Arnhem nog aangenamer te maken, hier zijn enkele tips:

 • Neem de Tijd: Kringloopwinkels hebben vaak een grote hoeveelheid spullen. Neem de tijd om grondig te zoeken.
 • Wees Open-minded: Wees bereid om buiten de gebaande paden te denken en producten te zien voor wat ze kunnen worden, niet alleen voor wat ze nu zijn.
 • Check Regelmatig: Het assortiment van kringloopwinkels verandert voortdurend. Regelmatig bezoek kan leiden tot nieuwe en interessante vondsten.
 • Maak een Lijstje: Als je specifieke items nodig hebt, maak dan een lijstje om gefocust te blijven tijdens het winkelen.
 • Onderhandel: In sommige kringloopwinkels is er ruimte om te onderhandelen over de prijs, vooral bij grotere aankopen.

Arnhem biedt een veelzijdige kringloopervaring voor elke tweedehands liefhebber. Of je nu zoekt naar goedkope meubels, unieke kledingstukken of bijzondere decoraties, de kringloopwinkels in deze stad hebben voor ieder wat wils. Duik in de wereld van duurzaam winkelen en ontdek de verborgen schatten die Arnhem te bieden heeft!

Word Lid van Onze Gemeenschap!

Wil je deelnemen aan de conversatie, exclusieve content ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Inhoudsopgave

Sluit je aan bij Onze Gemeenschap!

Ben je op zoek om deel te nemen aan discussies, exclusieve inhoud te ontvangen, en als eerste op de hoogte te zijn van de laatste updates?

Ontdek Vergelijkbare Artikelen

Geschiedenis van Arnhem: Een Reis Door de Tijd

Arnhem, de hoofdstad van de provincie Gelderland, heeft een rijke en boeiende geschiedenis die teruggaat tot de vroege middeleeuwen. De stad, gelegen aan de Rijn, heeft door de eeuwen heen

Bijzondere Gebouwen in Arnhem: Architectonische Parels

Arnhem, de hoofdstad van de provincie Gelderland, is een stad met een rijke geschiedenis en diverse architecturale wonderen. Van historische gebouwen die verhalen vertellen over het verleden tot moderne structuren

Ziekenhuis in Arnhem: Zorg van Wereldklasse

Arnhem is een bruisende stad in het hart van Nederland en biedt niet alleen een rijke geschiedenis en cultuur, maar ook uitstekende gezondheidszorg. Het ziekenhuis in Arnhem speelt een cruciale

Arnhem-Logo-420x113px, in Arnhem

Navigeer door Arnhem met GoArnhem.nl Waar Kennis en Ervaring Samenkomen!

Arnhem Ontdekken

Connecteer Met Ons