Openingstijden in Arnhem: Wat Je Moet Weten

Arnhem, de hoofdstad van de provincie Gelderland, is een levendige stad met een breed scala aan winkels, restaurants, musea en andere bezienswaardigheden. Als je een bezoek aan Arnhem plant, is het handig om te weten wat de openingstijden zijn van de verschillende locaties zodat je jouw tijd optimaal kunt benutten. In deze blogpost geven we je een overzicht van de openingstijden van enkele populaire bestemmingen in Arnhem, waaronder winkels, horeca, musea en andere attracties.

Winkels

De winkels in het centrum van Arnhem hebben over het algemeen ruime openingstijden, vooral op dagen dat er veel bezoekers in de stad zijn. Hier zijn de gebruikelijke openingstijden van de meeste winkels:

 • Maandag: 11:00 – 18:00 uur
 • Dinsdag: 09:30 – 18:00 uur
 • Woensdag: 09:30 – 18:00 uur
 • Donderdag: 09:30 – 21:00 uur (koopavond)
 • Vrijdag: 09:30 – 18:00 uur
 • Zaterdag: 09:30 – 17:00 uur
 • Zondag: 12:00 – 17:00 uur (koopzondag)

Let op dat deze tijden kunnen variëren per winkel, vooral bij kleine, onafhankelijke boetieks. Het is altijd verstandig om vooraf de website van de specifieke winkel te controleren voor de meest actuele informatie.

Supermarkten

Supermarkten hebben doorgaans ruimere openingstijden dan reguliere winkels en zijn vaak ook op zondag geopend. Hier zijn de gangbare openingstijden voor supermarkten in Arnhem:

 • Maandag t/m Zaterdag: 08:00 – 22:00 uur
 • Zondag: 10:00 – 20:00 uur

Bekende supermarktketens zoals Albert Heijn, Jumbo en Lidl hebben vaak meerdere vestigingen in de stad, elk met iets verschillende openingstijden. Ook hier is het aan te raden om de specifieke openingstijden online te checken.

Horeca

Arnhem biedt een breed scala aan eet- en drinkgelegenheden, van gezellige cafés tot chique restaurants. De openingstijden van de horeca kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type etablissement. Over het algemeen gelden de volgende richtlijnen:

 • Cafés: Vaak vanaf 10:00 uur tot middernacht of later
 • Restaurants: 12:00 – 23:00 uur (lunch en diner)
 • Bars en clubs: 16:00 – 03:00 uur (soms later in het weekend)

Veel horecagelegenheden hanteren flexibele openingstijden, vooral tijdens weekenden en feestdagen. Voor specifieke openingstijden kun je het beste de website van het betreffende café, restaurant of de bar raadplegen.

Musea en Culturele Attracties

Arnhem heeft een rijke culturele scene met diverse musea en attracties die zeker een bezoek waard zijn. Hieronder vind je de standaard openingstijden van enkele populaire musea en culturele instellingen:

 • Nederlands Openluchtmuseum: Dinsdag t/m Zondag: 10:00 – 17:00 uur (maandag gesloten buiten de schoolvakanties)
 • Burgers’ Zoo: Dagelijks: 09:00 – 18:00 uur
 • Airborne Museum: Dinsdag t/m Zondag: 10:00 – 17:00 uur (maandag gesloten)
 • Museum Arnhem: Dinsdag t/m Zondag: 10:00 – 17:00 uur (maandag gesloten)

Let op dat openingstijden kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en speciale evenementen. Het is daarom slim om vooraf de websites van de musea te bezoeken voor actuele informatie.

Theaters en Bioscopen

Voor liefhebbers van theater en film heeft Arnhem genoeg te bieden. Hier zijn de gangbare openingstijden van enkele bekende theaters en bioscopen:

 • Stadstheater Arnhem: Voorstellingen meestal tussen 19:00 – 23:00 uur, kassa geopend vanaf 18:00 uur
 • Theater aan de Rijn: Varieert per voorstelling, meestal ’s avonds
 • Pathé Arnhem: Dagelijks: Eerste voorstelling rond 12:00 uur, laatste rond 23:00 uur

Omdat voorstellingen en filmvertoningen op specifieke tijden plaatsvinden, is het raadzaam om van tevoren te reserveren en de betreffende websites te raadplegen voor exacte tijden en beschikbaarheid.

Sport- en Recreatiecentra

Als je tijdens je verblijf in Arnhem actief wilt blijven, zijn er diverse sport- en recreatiecentra die ruime openingstijden hanteren. Enkele voorbeelden zijn:

 • Sportcentrum Valkenhuizen: Maandag t/m Vrijdag: 06:00 – 23:00 uur, Zaterdag en Zondag: 08:00 – 18:00 uur
 • Zwembad De Grote Koppel: Maandag t/m Vrijdag: 06:30 – 22:00 uur, Zaterdag en Zondag: 08:00 – 18:00 uur

Het is handig om te weten dat sommige faciliteiten zoals fitnesscentra en zwembaden speciale openingstijden kunnen hebben voor specifieke activiteiten of lessen. Controleer daarom altijd de website van het sportcentrum voor gedetailleerde informatie.

Feestdagen en Bijzondere Gelegenheden

Tijdens feestdagen en bijzondere gelegenheden kunnen de openingstijden in Arnhem afwijken van de reguliere tijden. Op dagen zoals Kerstmis, Nieuwjaar, Pasen en Koningsdag zijn veel winkels en instellingen gesloten of hebben ze aangepaste openingstijden. Dit kan variëren van kortere openingstijden tot volledige sluiting gedurende de dag. Het is altijd verstandig om dit van tevoren te controleren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast kunnen sommige restaurants en cafés speciale menu’s of aanbiedingen hebben op deze dagen, wat een bezoek extra bijzonder kan maken.

Conclusie

Nu je op de hoogte bent van de gebruikelijke openingstijden in Arnhem, kun je jouw bezoek aan deze bruisende stad beter plannen. Vergeet niet om vooraf de websites te checken voor actuele informatie en eventueel te reserveren indien nodig. Arnhem biedt een rijke geschiedenis, prachtige parken en een scala aan winkels en eetgelegenheden, dus je zult je zeker niet vervelen. Of je nu een dagje uit plant of een langer verblijf, er is altijd wel iets nieuws te ontdekken. Geniet van je tijd in Arnhem! Bedankt voor het lezen en tot ziens in Arnhem.

Word Lid van Onze Gemeenschap!

Wil je deelnemen aan de conversatie, exclusieve content ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Inhoudsopgave

Sluit je aan bij Onze Gemeenschap!

Ben je op zoek om deel te nemen aan discussies, exclusieve inhoud te ontvangen, en als eerste op de hoogte te zijn van de laatste updates?

Ontdek Vergelijkbare Artikelen

Geschiedenis van Arnhem: Een Reis Door de Tijd

Arnhem, de hoofdstad van de provincie Gelderland, heeft een rijke en boeiende geschiedenis die teruggaat tot de vroege middeleeuwen. De stad, gelegen aan de Rijn, heeft door de eeuwen heen

Bijzondere Gebouwen in Arnhem: Architectonische Parels

Arnhem, de hoofdstad van de provincie Gelderland, is een stad met een rijke geschiedenis en diverse architecturale wonderen. Van historische gebouwen die verhalen vertellen over het verleden tot moderne structuren

Ziekenhuis in Arnhem: Zorg van Wereldklasse

Arnhem is een bruisende stad in het hart van Nederland en biedt niet alleen een rijke geschiedenis en cultuur, maar ook uitstekende gezondheidszorg. Het ziekenhuis in Arnhem speelt een cruciale

Arnhem-Logo-420x113px, in Arnhem

Navigeer door Arnhem met GoArnhem.nl Waar Kennis en Ervaring Samenkomen!

Arnhem Ontdekken

Connecteer Met Ons