Postcode Arnhem: Een Gids voor Ontdekking

Arnhem, de hoofdstad van de provincie Gelderland, is een stad vol geschiedenis, cultuur, en natuur. Of je nu een inwoner bent of gewoon op bezoek komt, de verschillende postcodes van Arnhem bieden allemaal unieke ervaringen. In deze blogpost nemen we je mee door de belangrijkste wijken en bezienswaardigheden van Arnhem, zodat je precies weet wat je moet zien en doen.

Het Centrum (Postcode 6811-6812)

Het bruisende hart van Arnhem is het centrum, met postcodes 6811 en 6812. Hier vind je de drukke winkelstraten, gezellige cafés, en indrukwekkende historische gebouwen zoals de Eusebiuskerk. Deze kerk biedt een prachtig uitzicht over de stad vanaf de toren. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het modekwartier, waar je tal van boetiekjes vindt met unieke kledingstukken en accessoires.

Bezienswaardigheden:

 • Eusebiuskerk: Vanwege de panoramische uitzichten en historische waarde.
 • Korenmarkt: Het uitgaanscentrum van Arnhem met talloze bars en restaurants.
 • Huis Zypendaal: Een historisch landhuis omgeven door een prachtig park.

Sonsbeek (Postcode 6814)

Sonsbeek is misschien wel het bekendste park van Arnhem en ligt in postcodegebied 6814. Het park is een groene oase van rust en biedt tal van recreatieve mogelijkheden. Van wandelen langs de beekjes tot picknicken in het gras, Sonsbeek heeft het allemaal. ’s Zomers zijn er vaak evenementen en festivals, waardoor het een populaire plek is voor zowel inwoners als toeristen.

Bezienswaardigheden:

 • Sonsbeek Park: Perfect voor wandelingen, picknicks, en evenementen.
 • Watermuseum: Een interactief museum dat leuk is voor alle leeftijden.
 • Belvédère: Een historische uitkijktoren met een fantastisch uitzicht over Arnhem.

Klarendal (Postcode 6822)

Klarendal, gelegen in postcode 6822, is een wijk die de laatste jaren een enorme transformatie heeft ondergaan. Vroeger een volksbuurt, nu een trendy en levendige wijk vol creatieve industrieën en hippe eetgelegenheden. Het Modekwartier, dat zich in Klarendal bevindt, trekt bezoekers van heinde en verre dankzij de vele ontwerpers en kunstenaars die hier hun ateliers hebben.

Bezienswaardigheden:

 • Modekwartier: Voor unieke mode, kunst, en design.
 • Broodnodig: Een populaire bakkerij en lunchroom.
 • Stadspark Klarendal: Een fijne plek voor een rustige wandeling.

Arnhem-Zuid (Postcode 6830-6846)

Arnhem-Zuid omvat meerdere postcodes, waaronder 6830 tot en met 6846, en is een relatief nieuw en modern gebied. Hier vind je verschillende woonwijken, winkelcentra en sportfaciliteiten. Het GelreDome, het stadion van voetbalclub Vitesse, is een van de bekendste trekpleisters in dit deel van de stad.

Bezienswaardigheden:

 • GelreDome: Voor voetbalwedstrijden en grote concerten.
 • Park Presikhaaf: Een groot stadspark met speeltuinen en wandelpaden.
 • Burgers’ Zoo: Een van de grootste en meest innovatieve dierentuinen van Nederland.

Hoogkamp en Heijenoord (Postcode 6813)

In postcodegebied 6813 liggen de wijken Hoogkamp en Heijenoord, bekend om hun groene straten en statige huizen. Dit zijn rustige, residentiële wijken ideaal voor gezinnen. Je vindt hier ook het prachtige park Mariëndaal, dat perfect is voor een rustige wandeling in de natuur.

Bezienswaardigheden:

 • Park Mariëndaal: Voor een serene wandeling in een prachtig landschap.
 • Openluchtmuseum: Een museum dat de geschiedenis van Nederland tot leven brengt.
 • Arnhemse Bovenweg: Bekend om de prachtige huizen en groene lanen.

Malburgen (Postcode 6825-6841)

Malburgen is een diverse en multiculturele wijk gesitueerd in postcodegebieden 6825 tot en met 6841. De wijk heeft een breed scala aan woningen, van naoorlogse huizen tot moderne appartementen. Malburgen staat bekend om zijn sterke gemeenschapsgevoel en talrijke sociale initiatieven.

Bezienswaardigheden:

 • Rijnhal: Voor sportevenementen en beurzen.
 • Stadsblokken Meinerswijk: Een natuurgebied waar je kunt wandelen en fietsen.
 • De Grote Koppel: Een multifunctioneel sportcomplex.

Velperweg e.o. (Postcode 6824)

Velperweg en omgeving, in postcodegebied 6824, is een chique wijk bekend om zijn monumentale panden en lommerrijke lanen. Deze wijk biedt een rustige woonomgeving met gemakkelijke toegang tot zowel het centrum van Arnhem als de omliggende natuurgebieden.

Bezienswaardigheden:

 • Park Angerenstein: Een mooi park voor wandelingen en recreatie.
 • Musis Sacrum: Een concertgebouw met een breed scala aan optredens.
 • Arnhemse Musea: Verschillende musea die de rijke cultuur en geschiedenis van Arnhem laten zien.

Conclusie

Arnhem is een stad met een veelzijdig aanbod aan wijken, elk met hun eigen karakter en charme. Of je nu houdt van historische gebouwen, groene parken, of hippe winkelstraten, in Arnhem vind je het allemaal. We hopen dat deze gids je inspireert om de verschillende postcodes van Arnhem te verkennen en al het moois dat deze stad te bieden heeft zelf te ontdekken.

Word Lid van Onze Gemeenschap!

Wil je deelnemen aan de conversatie, exclusieve content ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Inhoudsopgave

Sluit je aan bij Onze Gemeenschap!

Ben je op zoek om deel te nemen aan discussies, exclusieve inhoud te ontvangen, en als eerste op de hoogte te zijn van de laatste updates?

Ontdek Vergelijkbare Artikelen

Geschiedenis van Arnhem: Een Reis Door de Tijd

Arnhem, de hoofdstad van de provincie Gelderland, heeft een rijke en boeiende geschiedenis die teruggaat tot de vroege middeleeuwen. De stad, gelegen aan de Rijn, heeft door de eeuwen heen

Bijzondere Gebouwen in Arnhem: Architectonische Parels

Arnhem, de hoofdstad van de provincie Gelderland, is een stad met een rijke geschiedenis en diverse architecturale wonderen. Van historische gebouwen die verhalen vertellen over het verleden tot moderne structuren

Ziekenhuis in Arnhem: Zorg van Wereldklasse

Arnhem is een bruisende stad in het hart van Nederland en biedt niet alleen een rijke geschiedenis en cultuur, maar ook uitstekende gezondheidszorg. Het ziekenhuis in Arnhem speelt een cruciale

Arnhem-Logo-420x113px, in Arnhem

Navigeer door Arnhem met GoArnhem.nl Waar Kennis en Ervaring Samenkomen!

Arnhem Ontdekken

Connecteer Met Ons