Wandelroutes in Arnhem: Ontdek de Schoonheid van de Natuur

Arnhem, de hoofdstad van de provincie Gelderland, staat bekend om zijn prachtige landschappen, rijke geschiedenis en diverse culturele bezienswaardigheden. Een van de beste manieren om deze stad en haar natuurlijke omgeving te verkennen, is door middel van wandelroutes. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling door het park of een uitdagende trektocht door de Veluwe, Arnhem heeft voor ieder wat wils. In deze blogpost nemen we je mee langs enkele van de mooiste wandelroutes in en rond Arnhem.

Park Sonsbeek

Park Sonsbeek is misschien wel het bekendste park van Arnhem en biedt een scala aan wandelmogelijkheden. Dit uitgestrekte park van 67 hectare ligt op loopafstand van het stadscentrum en staat bekend om zijn afwisselende landschappen, waaronder bossen, weiden, vijvers en beekjes.

 • Hoogtepunten: De Witte Watermolen, de Steile Tuin, het Nederlands Watermuseum, en het paviljoen aan de Grote Vijver.
 • Route: Er zijn meerdere wandelroutes beschikbaar, variërend van korte wandelingen van een half uur tot langere tochten van enkele uren.

Veluwezoom Nationaal Park

Veluwezoom Nationaal Park is het oudste nationale park van Nederland en beslaat een gebied van ruim 5.000 hectare. Hier kun je genieten van uitgestrekte heidevelden, dichte bossen en indrukwekkende uitzichten.

 • Hoogtepunten: De Posbank, Herikhuizerveld, en de Schaapskooi.
 • Route: Een populaire wandeling is de Posbankroute van ongeveer 10 kilometer, die begint bij bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden.

Landgoed Warnsborn

Landgoed Warnsborn, gelegen aan de rand van Arnhem, biedt een rustige en schilderachtige omgeving voor wandelaars. Dit landgoed bestaat uit bossen, lanen, vijvers en weidse landschappen.

 • Hoogtepunten: Het Grand Café Hotel Kruller, de vijvers en fonteinen, en de vele bruggetjes.
 • Route: Er zijn verschillende routes die je door het landgoed leiden, variërend van 3 tot 10 kilometer.

De Hoge Veluwe Nationaal Park

Een bezoek aan Arnhem is niet compleet zonder een uitstapje naar De Hoge Veluwe. Dit nationale park biedt een uniek landschap van bossen, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen.

 • Hoogtepunten: Het Kröller-Müller Museum, Jachthuis Sint-Hubertus, en wilde dieren zoals edelherten en wilde zwijnen.
 • Route: Gebruik de gratis witte fietsen om het park te verkennen of kies een van de vele wandelroutes, zoals de Hertenroute van 5 kilometer.

Rijnstrangen

Voor degenen die van waterrijke gebieden houden, zijn de Rijnstrangen een aanrader. Dit natuurgebied ligt ten zuidoosten van Arnhem en bestaat uit uiterwaarden, moerassen en oude rivierlopen.

 • Hoogtepunten: Vogelkijkhutten, het uitzicht op de rivier, en de flora en fauna.
 • Route: De N70-wandelroute van 16 kilometer is een bekende route die je meeneemt door dit prachtige natuurgebied.

Lingezegen Park

Park Lingezegen is een relatief nieuw park dat tussen Arnhem en Nijmegen ligt. Dit landschappark biedt een scala aan recreatieve mogelijkheden, waaronder wandelen, fietsen en paardrijden.

 • Hoogtepunten: De Landschapszone, de Spiegelwaal, en diverse kunstwerken verspreid over het park.
 • Route: Er zijn diverse wandelroutes beschikbaar, zoals de Lingezegepad van 8 kilometer.

Tips voor Wandelen in Arnhem

Voordat je op pad gaat, zijn hier enkele tips om je wandeling in Arnhem nog aangenamer te maken:

 • Kleding en Schoeisel: Zorg voor comfortabele wandelschoenen en kleed je naar het weer.
 • Proviand: Neem voldoende water en snacks mee, vooral als je lange afstanden gaat wandelen.
 • Kaarten en Apps: Gebruik wandelkaarten of apps zoals Komoot of Route.nl om je route te plannen.
 • Natuur Respecteren: Blijf op de paden, houd afstand van wilde dieren en laat geen afval achter.

Conclusie

Of je nu een lokale bewoner bent of een bezoeker, de wandelroutes in en rond Arnhem bieden een perfecte gelegenheid om tot rust te komen en te genieten van de schoonheid van de Nederlandse natuur. Van de serene paden van Park Sonsbeek tot de uitgestrekte heidevelden van de Veluwe, er is altijd iets nieuws en bijzonders te ontdekken.

Word Lid van Onze Gemeenschap!

Wil je deelnemen aan de conversatie, exclusieve content ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Inhoudsopgave

Sluit je aan bij Onze Gemeenschap!

Ben je op zoek om deel te nemen aan discussies, exclusieve inhoud te ontvangen, en als eerste op de hoogte te zijn van de laatste updates?

Ontdek Vergelijkbare Artikelen

Geschiedenis van Arnhem: Een Reis Door de Tijd

Arnhem, de hoofdstad van de provincie Gelderland, heeft een rijke en boeiende geschiedenis die teruggaat tot de vroege middeleeuwen. De stad, gelegen aan de Rijn, heeft door de eeuwen heen

Bijzondere Gebouwen in Arnhem: Architectonische Parels

Arnhem, de hoofdstad van de provincie Gelderland, is een stad met een rijke geschiedenis en diverse architecturale wonderen. Van historische gebouwen die verhalen vertellen over het verleden tot moderne structuren

Ziekenhuis in Arnhem: Zorg van Wereldklasse

Arnhem is een bruisende stad in het hart van Nederland en biedt niet alleen een rijke geschiedenis en cultuur, maar ook uitstekende gezondheidszorg. Het ziekenhuis in Arnhem speelt een cruciale

Arnhem-Logo-420x113px, in Arnhem

Navigeer door Arnhem met GoArnhem.nl Waar Kennis en Ervaring Samenkomen!

Arnhem Ontdekken

Connecteer Met Ons