Ontbijten in Arnhem: De Beste Plekken om je Dag te Beginnen

Arnhem, de hoofdstad van de provincie Gelderland, is een stad vol met groene parken, historische bezienswaardigheden en een bruisend cultureel leven. Maar wist je dat Arnhem ook een fantastische plek is om te ontbijten? Of je nu op zoek bent naar een snel ontbijt voordat je naar je werk gaat, een uitgebreide brunch in het weekend of een gezellige plek om met vrienden bij te praten, Arnhem heeft het allemaal. Hier zijn enkele van de beste plekken om te ontbijten in deze charmante stad.

Café Caspar

Gelegen in de hippe wijk Klarendal, is Café Caspar een populaire ontmoetingsplek voor zowel locals als toeristen. Het café staat bekend om zijn gezellige sfeer en heerlijke ontbijtmenu. Probeer zeker hun versgebakken croissants en diverse belegde broodjes. Voor de zoetekauwen is er een breed assortiment aan zelfgemaakte taarten en gebakjes. Met een goede kop koffie erbij is dit de perfecte start van je dag.

Hemels

Hemels doet zijn naam eer aan met een hemels lekker ontbijtmenu. Dit stijlvolle café biedt een uitgebreide keuze aan gezonde ontbijtopties, waaronder yoghurt met vers fruit en granola, avocadotoast en smoothie bowls. Hemels is ideaal voor wie houdt van een gezond en voedzaam ontbijt. Bovendien is het interieur prachtig ingericht, wat zorgt voor een ontspannen en inspirerende omgeving.

Bakkerij Tom van Otterloo

Als je van versgebakken brood en gebak houdt, dan is Bakkerij Tom van Otterloo een must-visit. Deze ambachtelijke bakkerij staat bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige producten, allemaal bereid met natuurlijke ingrediënten. Je kunt hier terecht voor een uitgebreid ontbijt met vers brood, croissants, sappen en koffie. Het vriendelijke personeel zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt.

Dudok Arnhem

Dudok is een bekende naam in Nederland en heeft ook in Arnhem een vestiging. Dit grand café is gevestigd in een prachtig historisch pand en biedt een fantastisch ontbijtmenu aan. Van klassieke ontbijtgerechten zoals scrambled eggs en pannenkoeken tot meer uitgebreide brunchopties, er is voor ieder wat wils. Dudok is vooral populair vanwege de beroemde appeltaart, die zeker het proeven waard is.

Rawsome

Voor degenen die graag biologisch en plantaardig eten, is Rawsome de perfecte plek. Dit café richt zich op raw food en veganistische gerechten, en biedt een scala aan creatieve en smaakvolle ontbijtopties. Denk aan chia pudding, overnight oats en verschillende soorten smoothies. De lichte en frisse inrichting maakt het een fijne plek om je dag te beginnen.

Brasserie Thialf

Aan de rand van het Sonsbeekpark ligt Brasserie Thialf, een verborgen parel voor ontbijt- en brunchliefhebbers. Dit charmante café biedt een ontspannen sfeer met uitzicht op het park, wat het de perfecte locatie maakt voor een rustig ontbijt. Het menu varieert van klassieke ontbijtgerechten tot meer eigentijdse opties. Na je ontbijt kun je een mooie wandeling maken door het park.

Metropole Café

Metropole Café, gelegen in het hart van Arnhem, is een geweldige plek voor een traditioneel Nederlands ontbijt. Hier kun je genieten van een stevig ontbijt met verse broodjes, kaas, vleeswaren en eieren. Het café heeft een warme, ouderwetse charme en het vriendelijke personeel zorgt ervoor dat je je welkom voelt.

Hotel Haarhuis

Zelfs als je niet in Hotel Haarhuis verblijft, is het de moeite waard om hier te komen ontbijten. Het hotel biedt een uitgebreid ontbijtbuffet met een breed scala aan warme en koude gerechten. Van verse broodjes en fruit tot eieren en bacon, er is genoeg keuze voor iedereen. De stijlvolle ambiance van het hotel maakt het een plezierige plek om je dag te beginnen.

Tips voor een Perfect Ontbijt in Arnhem

1. Wees Vroeg

Veel van de populaire ontbijtplekken kunnen snel vol zitten, vooral in het weekend. Zorg ervoor dat je vroeg komt om een plekje te bemachtigen en rustig van je ontbijt te kunnen genieten zonder lang te hoeven wachten. Vroeg arriveren kan ook betekenen dat je de eerste keuze hebt uit de verse lekkernijen die worden aangeboden.

2. Gezonde Opties

Arnhem biedt tal van gezonde ontbijtopties. Als je liever iets lichts en voedzaams hebt, overweeg dan een van de vele cafés die zich richten op biologische en plantaardige gerechten. Van kleurrijke smoothie bowls en avocado toasts tot versgeperste sappen en biologische granola, er is voor elk wat wils die een gezonde start van de dag prefereert.

3. Probeer Lokale Specialiteiten

Veel ontbijtplekken in Arnhem bieden lokale specialiteiten aan. Probeer eens het lokale brood of gebak en geniet van de unieke smaken die de stad te bieden heeft. Misschien ontdek je wel een nieuwe favoriete lekkernij, zoals een vers gebakken ‘Arnhemse Meisjes’ koek of een broodje met streekproducten.

4. Maak er een Uitje van

Combineer je ontbijt met een bezoek aan een van de vele bezienswaardigheden in Arnhem. Zo kun je bijvoorbeeld na je ontbijt een wandeling maken door het prachtige Sonsbeekpark, waar je kunt genieten van de natuur en misschien een bezoek kunt brengen aan de waterval. Of breng een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum om meer te leren over de Nederlandse geschiedenis en cultuur.

5. Geniet van Koffie

Arnhem heeft een sterke koffiecultuur. Veel cafés besteden veel aandacht aan hun koffie, dus neem de tijd om te genieten van een perfect gezette kop koffie bij je ontbijt. Vergeet niet te vragen naar de specialiteiten van het huis of de seizoensgebonden varianten, zoals een pittige chai latte in de herfst of een verfrissende iced coffee in de zomer.

Conclusie

Of je nu een vroege vogel bent of liever wat langer uitslaapt, Arnhem heeft voor iedereen een perfecte ontbijtplek. Van hippe cafés en ambachtelijke bakkerijen tot luxe hotels en gezellige brasseries, de mogelijkheden zijn eindeloos. Begin je dag goed met een heerlijk ontbijt in een van deze fantastische plekken en geniet van alles wat Arnhem te bieden heeft. Neem de tijd om de stad te verkennen en laat je verrassen door de culinaire hoogstandjes en de gastvrijheid van de lokale bevolking.

 

Sluit je aan bij Onze Gemeenschap!

Ben je op zoek om deel te nemen aan discussies, exclusieve inhoud te ontvangen, en als eerste op de hoogte te zijn van de laatste updates?

Inhoudsopgave

Sluit je aan bij Onze Gemeenschap!

Ben je op zoek om deel te nemen aan discussies, exclusieve inhoud te ontvangen, en als eerste op de hoogte te zijn van de laatste updates?

Ontdek vergelijkbare artikelen

Parkeren in Arnhem

Parkeren in Arnhem: Een Complete Gids

Arnhem, de hoofdstad van de provincie Gelderland, is een stad die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, prachtige parken en diverse cultuur. Of je nu een toerist bent die de

Rommelmarkt in Arnhem

Rommelmarkten in Arnhem: Een Gids voor Schatzoekers

Arnhem, de bruisende hoofdstad van Gelderland, biedt veel meer dan alleen prachtige natuur en een rijke geschiedenis. Voor liefhebbers van tweedehands schatten, vintage vondsten en unieke koopjes is Arnhem ook